Collections

Collections

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Pruiken

Pruiken

Een pruik biedt een complete vervanging voor je natuurlijke kapsel, waardoor het een alternatieve keuze is voor verschillende gelegenheden.

Het is van groot belang dat een pruik ‘op jouw maat’ gemaakt wordt, en daarbij komen soms wel wat aanpassingen bij kijken. Ook is het draagcomfort enorm belangrijk: je hoofdhuid mag niet geïrriteerd worden door een slecht of niet ademende pruik, of door kleine haarstekeltjes die jeuk kunnen veroorzaken. Het zijn allemaal aandachtspunten die we kennen en waarvoor we oplossingen kunnen bieden.

Haarstukken

Een haarstuk vult je bestaande kapsel aan en verbetert zo je haarstijl.

Een veel voorkomend haarstuk is een halve pruik. Hiermee ga je je eigen kapsel meer volume geven, voornamelijk aan de achterzijde. Haarstukken worden uitsluitend op maat gemaakt, er bestaan hierin geen standaarden.

We vervaardigen onze haarstukken steeds op een heel dun en doorzichtig basisnetje. Dit netje zorgt voor een groot draagcomfort.

Haarstukken

De juiste pruik voor jou

Lace-top

Bij een lace-top pruik is dat basisnetje gemaakt uit hele dunne fijne tulle (stof). Dit type van basisnet biedt enkele voordelen: het is heel erg licht, de hoofdhuid kan er perfect doorheen ‘ademen’ en we kunnen er volumineuze volle pruiken mee maken.

In dit type pruik worden de haren op de top steeds stuk voor stuk handmatig ingeknoopt. Een titanenwerk dat om veel geduld en finesse vraagt. Trek je de haartjes voorzichtig uit elkaar, dan worden hele kleine fijne knoopjes zichtbaar.

Sommige lace-tops zijn volledig handgeknoopt, bij sommige is alleen de top handgeknoopt en de achterzijde gemaakt met machinale ‘wefts’ (= haren die op machinale wijze op voorhand zijn toegevoegd).

.

Skin-top

Een skin-top pruik wordt vervaardigd op basis van een net uit zijde (silk). Hét typische kenmerk van een skin-top pruik is het feit dat de knoopjes niet meer zichtbaar zijn. Een skin-top pruik benadert daardoor bijna perfect het uitzicht van een levend kapsel.

In de vervaardiging van haarstukken en pruiken gebruiken we een fijnmazig netje met hele fijne maasjes. Hierin worden de haren ingeknoopt.