Proces

Discreet een pruik of haarstukje kopen?

Bel ons 
voor een afspraak
op het nummer

+32 488 29 92 31

Proces

Discreet een pruik of haarstukje kopen?

Bel ons 
voor een afspraak
op het nummer

+32 488 29 92 31

Zina Wigs begeleiding

Uniek in België

Zina begeleidt je persoonlijk doorheen het ganse proces en is nauw betrokken bij elk stadium. Van de eerste kennismaking tot het kiezen van het haar enhet kopen ervan, alles passeert haar eigen handen. Dat is uniek in België. Het maken van een echte pruik op maat of een haarstukje voor mannen en vrouwen verloopt als volgt:

Afspraak

Het eerste contact begint met het maken van een afspraak. Tijdens dit overleg worden behoeften en verwachtingen besproken. Dit legt de basis voor een nauwe samenwerking, waarbij open communicatie cruciaal is. Het helpt het proces soepel te laten verlopen. Deze stap vormt een solide basis voor het creëren van een pruik.

Kleur en stijl

Tijdens deze tweede ontmoeting vindt de kennismaking plaats en worden belangrijke details vastgesteld, zoals de gewenste kleur, lengte en stijl van de pruik. Dit stelt Zina in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de wensen van de klant en een plan op te stellen voor het verdere proces. 

Opnemen van de maat

Tijdens de pasbeurt wordt de maat van het hoofd van de klant opgenomen. Door deze meting te doen, zal Zina ervoor zorgen dat de pruik perfect aansluit op de contouren van het hoofd, wat essentieel is voor het comfortabel dragen ervan. Dit proces waarborgt dat de pruik niet alleen goed past, maar ook natuurlijk aanvoelt en eruitziet.

Vervaardigen van de pruik

Bij het vervaardigen van de pruik wordt enkel ‘Virgin haar’ van Europese kwaliteit gebruikt. Door Zina’s expertise en ervaring, streeft ze ernaar een pruik te produceren die niet alleen aan de verwachtingen van de klant voldoet, maar deze zelfs overtreft in termen van kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

Finale pasbeurt

Bij de laatste pasbeurt, zal de klant voor het eerst de pruik zien en passen. Eventuele laatste aanpassingen worden gedaan om ervoor te zorgen dat de pruik perfect past en aan alle verwachtingen voldoet. Het doel van deze laatste pasbeurt is om ervoor te zorgen dat de klant tevreden is met het eindresultaat en vol vertrouwen de pruik kan dragen.

Styleren van de pruik

De pruik wordt vervolgens gestyled op de persoon. Hierbij wordt de snit aangepast, de gewenste look gecreëerd en ontvangt de klant advies over het onderhoud van de pruik. Deze stap is cruciaal omdat het zorgt voor een pruik die niet alleen perfect past, maar ook volledig afgestemd is op de persoonlijke stijl en voorkeuren van de klant..

FAQ

Wat kan je wél doen met je pruik?

Je kan met onze pruiken alles doen wat je met je eigen levendige haren zou kunnen doen. Je kan de pruik styleren, drogen, krullen leggen met een krultang, behandelen met een stijltang of aanbrengen van ‘rollers’ (krulspelden).

Moet je een pruik wassen? En hoe vaak?

Het ritme waarmee je een pruik wast, hangt af van persoon tot persoon. Bij de ene zal de pruik iets sneller gewassen moeten worden (door te zweten bijvoorbeeld) dan bij een ander. Voel je dat het haar niet meer ‘levendig’ is, dan is het tijd voor een wasbeurt. Vergelijk dit best met je eigen haren.

Waarom Europese haren?

Europese haren passen perfect bij ons Europees uiterlijk. Bepaalde kleuren kan je uitsluitend vinden in Europese haren. We vinden alle kleuren van donkerzwart over rood tot helblond en wit.

Wat is ‘maagdelijk haar’ of ‘virgin haar’?

Het woord ‘virgin’ wil zeggen dat de haren compleet onbehandeld zijn. Dit wil zeggen dat ze ook niet gekleurd zijn. Dit staat dus voor 100% natuurlijk haar.

Wat is chemisch behandeld haar?

De haarschubben kunnen chemisch verwijderd worden. Haar zonder schubben is voor ons ‘dood’ haar. Ontkleuren, herkleuren, permanente krullen aanbrengen zijn allemaal behandelingen die de originele kwaliteit van het haar aantasten.

Wat is Aziatisch haar of Braziliaans haar?

Aziatische en Braziliaanse haren zijn veel stugger. Ook kan je bepaalde kleuren niet terugvinden in deze types van haar.

Waarom niet kopen van internet?

Via het wereldwijde web kan je alle vormen en types van pruiken en haarstukken kopen, maar je bent geen seconde zeker van de kwaliteit die je zal krijgen. We zien zeer dure pruiken op basis van zogenaamde Europese haren, terwijl ze gebaseerd zijn op chemisch bewerkte Aziatische of Braziliaanse haren.

Anderzijds kan je er vaak enorm goedkope pruiken vinden op basis van synthetische haren, die helemaal niet mooi zijn, niet kunnen gekapt of gestyld worden en ga zo maar door.

Wat behelst onze garantie?

Na aankoop van een pruik moeten er soms nog extra kleine aanpassingen gebeuren. We spreken dan van kleine haartoevoegingen, van kleine beperkte aanpassingen van het hoofdnetje en dergelijke. Je betaalt hier niets extra voor.

Kan je een pruik kleuren?

Dit is wel degelijk mogelijk. Vergelijk het met ‘levendige’ haren die je bij de kapper kan laten inkleuren. Zina Wigs zelf kleurt geen haren, dit moet je dus laten doen bij je kapper of kapster.

Kan je een pruik huren?

We krijgen regelmatig de vraag om pruiken te verhuren. Soms komt deze vraag vanuit de theaterwereld of vanuit de wereld van cosplay. ZinaWigs verhuurt helaas geen pruiken.